Het culturele festivalseizoen gaat weer van start in Limburg

Foto: Pixabay - birder62 (CC0-Public Domain)

LIMBURG – Benieuwd naar het culturele festivalaanbod van 2016? Het Limburgs Festivalplatform bundelt twaalf provinciale cultuurfestivals op één website en presenteert in een gezamenlijke campagne een zeer divers festivalaanbod aan een groot publiek.

Samen staan de cultuurfestivals ook dit jaar weer – van april tot en met november – garant voor een gevarieerd en onderhoudend aanbod met onder andere klassieke muziek, dans, theater, poëzie, popmuziek en mode.

LMBG FSTVL
Poëziefestival Landgraaf trapt op 17 april, als eerste van de festivals die zijn aangesloten bij het Limburgs Festivalplatform, het seizoen af. Muziekliefhebbers kunnen dit jaar weer hun hart ophalen tijdens onder andere de 2e WMC Blazersbiënnale in Kerkrade, het internationaal kamermuziekfestival, concours Orlando en het internationaal vocaal klassiek muziekfestival Vocallis. Dansliefhebbers kunnen terecht bij Festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht en het Worldfestival Parade Brunssum. Festivalliefhebbers die willen genieten van een gevarieerd cultuuraanbod kunnen festivals als het Zomerparkfeest Venlo, Cultura Nova Zomerfestival Heerlen, Musica Sacra Maastricht en de Kunstdagen Wittem bezoeken. Straattheaterfans zijn van harte welkom tijdens het LMBG FSTVL in de omgeving van Roermond. Fashionlovers kunnen tenslotte hun hart ophalen tijdens FASHIONCLASH Festival.

Up to date
Voor meer informatie over het Limburgs Festivalplatform en de aangesloten festivals kijk je op www.festivalslimburg.nl. Je krijgt hier een impressie van de diverse festivals en kunt direct doorklikken naar de social media en websites van de festivals zelf. ‘Up to date’ blijven van het meest recente cultuurfestivalaanbod? ‘Like’ dan de Facebookpagina: www.facebook.com/cultuurfestivalsinlimburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen