Ronduit Open: nog steeds klachten over communicatie gemeente

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Ronduit Open is nog altijd niet tevreden over de communicatie van de gemeente Leudal. Dit keer gaat het over werkzaamheden in de openbare ruimte, waarover volgens fractievoorzitter Stan Backus heel wat beter geïnformeerd zou kunnen worden.

‘We krijgen klachten van burgers die zeggen dat er vooraf slecht en niet rechtstreeks gecommuniceerd wordt over deze werkzaamheden’ laat Backus in een brief aan het college weten.

Afgesloten
‘We zien wel algemene publicaties, maar als het een specifieke straat betreft, krijgen burgers dan ook persoonlijk bericht?’ vraagt hij zich af. ‘Op diverse plaatsen wordt op dit moment gewerkt aan de riolering. Onder andere in de Graaf Jacobstraat in Horn. Daar is zelfs de weg afgesloten zonder hierover de burgers vooraf te informeren’ weet Backus.

Motie
Nog niet zolang geleden heeft de raad een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen beter te communiceren met de burgers. Ronduit Open wil nu graag weten op welke wijze het college tijdig communiceert en of dat rechtstreeks met de burgers gebeurt vóórdat men aan het werk gaat in de openbare ruimte, waar mogelijk overlast voor de burgers ontstaat. In het algemeen, maar met name ook in het door Backus aangehaalde voorbeeld uit Horn.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen