Leudal zoekt nog naar nieuwe oplossing voor kermissen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Nadat eerder besloten was om geen geld meer te spenderen aan aan de organisatie van kermissen en dit bij de inwoners neer te leggen, komt de gemeente Leudal daar -voorlopig- op terug.

De gemeente zal in ieder geval dit jaar nog de organisatie voor haar rekening nemen. Dat meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Financieel onaantrekkelijk
De kleine kernen van Leudal zouden hoogstwaarschijnlijk de dupe zijn geworden als Leudal niet nog een keer in de bres zou springen. De gemeente had eerder met de kermisexploitanten namelijk de afspraak gemaakt dat ze in ruil voor een standplaats in de grote kernen, ook in de kleine plaatsen zouden gaan staan. Zonder die coördinatie zouden alle dorpen de exploitanten afzonderlijk moeten gaan benaderen en dat zou, naar het zich liet aanzien, slecht uitpakken voor de kleine kernen. Die zijn financieel onvoldoende aantrekkelijk voor de exploitanten.

Electriciteit
Omdat de eerste kermissen alweer voor de deur staan gaat de gemeente nu nog één jaar door. De bezuiniging van 15.000 euro die het terugtrekken de gemeente zou opleveren wordt desalniettemin gehaald, omdat er voldoende bespaard kan worden op electriciteit. Voor wat er in de volgende jaren moet gaan gebeuren wordt nog naar een oplossing gezocht, samen met exploitanten en inwoners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen