Leistertweg in Roggel wordt definitief afgesloten

Foto: John Hölsgens

ROGGEL – De Leistertweg in Roggel wordt, vanaf de afslag naar het vakantiepark ‘Buitenhof de Leistert’ tot aan de kruising met de Kunneweg-Heide, op maandag 7 maart definitief afgesloten.

In 2014 heeft het college van de gemeente Leudal al besloten om de Leistertweg af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer en met uitzondering van voetgangers, fietsers en bromfietsers. In overleg met de omgeving is afgesproken dat voordat de definitieve afsluiting plaats zou vinden, enkele wegen in 2015 verbeterd zouden worden. Inmiddels zijn deze maatregelen uitgevoerd en kan de weg afgesloten worden.

Veiligheid
Aan de Leistertweg te Roggel bevinden zich camping de Leistert en vakantiepark ‘Buitenhof de Leistert’. Het is een uitgebreid verblijfsgebied met jaarlijks een groeiend aantal bezoekers. Veel van de recreanten steken te voet de Leistertweg over. Zij verwachten geen doorgaand gemotoriseerd verkeer op deze weg. De gemeente Leudal streeft naar een veilige inrichting van de openbare wegen. Het is niet wenselijk om het langzame (voet)verkeer te mengen met doorgaand gemotoriseerd verkeer.

Leistertweg
(Klik op afbeelding voor vergroting)

Klappalen
Het deel van de Leistertweg wordt afgesloten door op die weg, nabij de kruising Heideweg-Kunneweg, (klap)palen te plaatsten. Verder wordt in zuidelijke richting bij de afslag naar het vakantiepark ‘Buitenhof de Leistert’ de weg versmald en voorbereid voor het plaatsen van een slagboom. De maximumsnelheid op de Leistertweg gaat naar 30 kilometer per uur, om zo de verkeersveiligheid voor het langzame verkeer beter te waarborgen.

De werkzaamheden starten op maandag 7 maart en duren circa één week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen