Oppositie Leudal roept burgemeester op om voor ambtenaren te staan

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De oppositiefracties van Leudal – Ronduit Open, D66, VVD en Progressief Leudal –  vinden het absoluut ongepast dat de burgemeester ‘in de beeldvorming’ ambtenaren als schuldigen aanwijst voor de misser met subsidies voor verenigingen.

‘Een burgemeester hoort te staan voor zijn ambtenaren. Wij verwachten dan ook dat u alles op alles zet om deze beeldvorming ongedaan te maken en aan de pers duidelijk te maken dat alleen bestuurders politiek verantwoordelijk gehouden kunnen worden’ zo schrijven de fracties vandaag.

Acties
De partijen kondigen nu alvast hun acties aan voor de komende raadsvergadering van 2 februari. ‘Gezien de ernst van de situatie, zeker daar waar het gaat om het onbevoegd verstrekken van subsidies en ook omdat Leudal de voorbije maanden – mede door toedoen van enkele leden van uw college – meerdere keren negatief in het nieuws is gekomen, willen we als gezamenlijke oppositiefracties een motie ‘vreemd aan de orde van de dag’ indienen. Omdat u zich blijkbaar nog beraad over wie binnen uw college verantwoordelijk is voor de gang van zaken, willen we uw reactie (die we dus morgen verwachten) afwachten alvorens we de motie definitief formuleren.’ De oppositiepartijen willen, afhankelijk van de reactie van het college, gezien de termijn alvast een interpellatiedebat aanvragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen