Burgemeester kort maar krachtig: geen lid van een andere partij

Foto: Facebook

HEYTHUYSEN – Burgemeester Arno Verhoeven heeft kort maar krachtig gereageerd op de vraag van raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open), of hij na het verlaten van de PvdA lid is geworden of geweest van een andere politieke partij.

‘Geachte heer Wagemans, ik ben geen lid van enige andere partij geweest of geworden’, luidde het antwoord van de burgemeester per e-mail.

N280
Het raadslid had om die informatie gevraagd, in verband met de besluitvorming rondom de N280, waarbij de stem van de burgemeester van doorslaggevende betekenis was voor het collegevoorstel uit de koker van CDA-wethouder Vogels. Maar de burgemeester is dus geen CDA’er geworden. Hij is partijloos.

Speculaties
Wagemans is verbaasd. Voor hem resteert de vraag waarom er zoveel energie nodig was, afgelopen najaar in het presidium en recent, om deze informatie te delen. ‘Juist een weigering om deze informatie publiek te maken was reeds zowel in de bibliotheekzaak rond wethouder Van Beuken, als recent met betrekking tot de N280 aanleiding voor allerlei speculaties van burgers die de ronde deden. Dat had, dunkt mij, eenvoudig door u voorkomen kunnen worden’ aldus Wagemans die wel positief afsluit in zijn reactie: ‘Heel goed dat u thans klaarheid heeft geschapen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen