Samen Verder: ‘Begeleid jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt’

Foto: Pixabay - skeeze (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Samen Verder zou graag zien dat de gemeente Leudal de taak oppakt om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk te begeleiden.

Volgens de coalitiepartij zou dit ook moeten gelden voor jongeren op zoek naar een bij – of weekendbaan die nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Meedoen
‘Het begeleiden van deze jongeren naar een bijbaan biedt hen al vroeg de kans werkervaring op te doen en te ‘leren’ werken. Dit verkleint de afstand tot de arbeidsmarkt voor de toekomst. Daarmee zorgen we als gemeente dat op latere leeftijd eerder aansluiting wordt gevonden bij het zoeken naar een volwaardige baan. Wij vermoeden dat hier naast preventieve kansen ook kostenbesparend gewerkt kan worden met het oog op de toekomst. Bovendien mag het effect van ‘gewoon mee kunnen doen’ voor deze jongeren niet onderschat worden’ schrijven Michel Graef en Pieke Houben van Samen Verder.

Hulpvragen
Zij vragen het college deze taak op te pakken of, indien dit al gebeurt, bij welke instantie jongeren en hun ouders terecht kunnen met dergelijke hulpvragen en hoe dit dan wordt gecommuniceerd. Indien dit nog niet gebeurt, wil Samen Verder weten welke stappen het college gaat ondernemen om deze taak door de gemeente, of een aan de gemeente verbonden partij, te laten oppakken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen