Oppositiepartijen willen het bibliotheekpunt Heibloem behouden

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De oppositiepartijen van Leudal komen in de raadsvergadering van aanstaande dinsdag met een gezamenlijke motie, in een ultieme poging een bibliotheekpunt voor de kern Heibloem te behouden.

Het college liet de raad op 2 december weten dat het bibliotheekpunt in Heibloem rond carnaval 2016 gesloten zal worden.

Leefbaarheid
De oppositiepartijen (VVD, Progressief Leudal, D66 en Ronduit Open) geven aan dat meerdere partijen -ook binnen de coalitie- meermaals het belang van een bibliotheekpunt op scholen hebben benadrukt en dat met een relatief klein budget Heibloem, al dan niet voorlopig, open gehouden kan worden. Het bibliotheekpunt in Heibloem levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en beïnvloedt de bezettingsgraad van het schoolgebouw positief, betogen de partijen.

Meedenken
Bovendien is het traject ‘Ôs Dörp’ nog niet afgerond en moeten de inwoners van Heibloem de kans krijgen om mee te denken over de toekomstige invulling van hun bibliotheekpunt, zo valt in de motie te lezen. ‘Noch het college noch de coalitie hebben tot nu toe enig inhoudelijk argument gegeven voor sluiting van de bibliotheek in Heibloem. Het tekent de politieke cultuur in Leudal. De coalitie regeert op de macht en heeft het contact met de samenleving definitief verloren’ zegt één van de fractievoorzitters.

Reacties

Cookieinstellingen