Burgemeester Verhoeven: Leudal bereid tot extra opvang

Foto: Pixabay - tpsdave (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Burgemeester Arno Verhoeven heeft in de gemeenteraadsvergadering van gisteren aangegeven dat Leudal bereid is extra vluchtelingen op te vangen wanneer dit in de nabije toekomst aan de orde mocht zijn.

‘Als aan onze deur wordt geklopt, dan weet ik zeker dat we opendoen en dat we plek hebben’ zei de burgemeester, die verder benadrukte dat de coördinatie bij het COA ligt en dat er pas actie wordt ondernomen als er officieel een beroep wordt gedaan op Leudal.

Spreiding
Allerlei particuliere initiatieven, zoals bij Camping Leudal, zijn dus vooralsnog niet aan de orde. De gemeente ziet bovendien mogelijkheden in leegstaande panden. Het onderwerp werd gisteren besproken naar aanleiding van een motie vreemd van Progressief Leudal, die overigens niet in stemming werd gebracht. Alle partijen spraken zich echter wel uit voor steun, indien nodig. Mocht de nood aan de man zijn, dan zal de gemeente snel moeten en kunnen handelen, met oog voor een goede spreiding en voldoende draagvlak, zo viel gisteren in de raad te horen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen