Spetterend concert van en voor de jeugd op Triple B Music Day in Ittervoort

Gemeenschapshuis De Mortel in Ittervoort.
Gemeenschapshuis De Mortel in Ittervoort.
Foto: John Hölsgens

ITTERVOORT – De jeugd heeft de toekomst; een waarheid als een koe die menig fanfare en harmonie onderschrijft. Zonder de jeugd, geen nieuwe leden en dus ook onzekerheid over het voortbestaan van fanfares en harmonieën.

Jeugd moet je binden, boeien én behouden; iets wat jeugdfanfare Forever Young uit Kelpen-Oler en Leveroy goed in de smiezen heeft. Zij zochten contact met collega jeugdorkesten in de regio, met ‘Triple B Music Day’ als resultaat.

Muziekactiviteitendag
Op zondag 29 maart organiseren ze samen deze muziekactiviteiten dag, bedoelt voor muzikanten in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Diverse muziekverenigingen uit Midden Limburg nemen deel aan deze dag, die plaatsvindt in Cultureel Centrum de Mortel in Ittervoort. De zeven jeugdkorpsen, zo’n hondervijftig muzikanten sterk, gaan deze dag gezamenlijk repeteren voor een spetterend concert aan het einde van de middag.

Plezier
De muziek staat natuurlijk centraal, maar net zo belangrijk is het samen plezier maken. Aan dit mooie initiatief doen de jeugdorkesten van Hunsel, Ell-Tungelroy-Stramproy, Ittervoort, Baexem, Grathem, Kelpen-Oler-Leveroy en Neeritter-Kessenich mee. Meer informatie is te vinden op de website www.triplebmusicday.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen