Gemeente Weert wil niet meebetalen aan vernieuwing N280

Foto: John Hölsgens

LEUDAL/WEERT/ROERMOND – De gemeente Weert wil niet meebetalen aan de reconstructie van de N280 tussen de A2 en de bebouwde kom van de stad.

Omdat het om een provinciale weg gaat vindt Weert dat de provincie de totale kosten moet dekken. Dit terwijl in het verleden is afgesproken dat naast de provincie ook de gemeenten Leudal, Roermond en Weert een financiële bijdrage zouden leveren, aldus een woordvoerder van de provincie in Dagblad De Limburger.

Hele regio
De exacte totale kosten worden binnen drie maanden bekend gemaakt. Deze lopen, afhankelijk van welke uitvoering uiteindelijk gekozen wordt, in de tientallen miljoenen. De provincie zou in eerste instantie 70 procent van de kosten betalen, de drie gemeenten samen 30 procent. Dat is al bijgesteld tot tussen de 80 en 85 procent voor de provincie en tussen de 15 en 20 procent voor de gemeenten. ‘De gemeenten zullen mee moeten betalen, omdat de reconstructie van de N280 een positieve ontwikkeling is voor de hele regio’, aldus de provincale woordvoerder.

Hart voor Baexem
Weert heeft echter nog geen geld gereserveerd, terwijl Roermond al 10,2 miljoen in de spaarpot heeft gedaan. De totale kosten voor de bisschopsstad worden op 36 miljoen geschat. Leudal houdt wel rekening met een bijdrage, maar heeft nog geen concreet bedrag opgenomen in de begroting. Het budget zal pas vastgesteld kunnen worden als de gemeente de plannen voor een renovatie van het dorpshart van Baexem klaar heeft. Die plannen worden uitgewerkt in samenwerking met de organisatie Hart voor Baexem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen