Inwoner Neer hoort 2,5 jaar cel tegen zich eisen wegens drugslab

Foto: Rifleman82 - (CC BY 3.0)

ROERMOND – Het Openbaar Ministerie heeft 2,5 jaar cel geëist tegen de 46-jarige Frank H. uit Neer. Die zou betrokken zijn geweest bij een drugslaboratorium in Panningen.

De zaak werd ontdekt toen er eind juni vorig jaar een loos brandalarm kwam. Boven een paardenstal aan de Steenstraat hing een wolk chemische dampen. Toen brandweer en politie de ruimte betraden, bleek deze geprepareerd voor de verwerking van apaan tot grondstof voor de productie van amfetamine.

Aan- en afvoer
Frank H. houdt vol dat hij niet aanwezig was bij de illegale praktijken in de stal. Hij zou alleen gezorgd hebben voor stroom, water en de aan- en afvoer van gasflessen. Hij zal zich ook zorgen maken vanwege het feit dat hem nog negen maanden celstraf te wachten staat voor eerdere veroordelingen. Daarbij staat hij nog voor 16.000 euro bij justitie in het krijt, zo meldde Dagblad De Limburger vandaag.

Bemiddeling
Samen met H. stonden ook John van L. (46) uit Panningen en diens oom Jos (58) in Roermond voor de rechter. John was eigenaar van de paardenstal. Zijn oom zou hem in contact hebben gebracht met met Frank H., omdat John financiële problemen had. De man uit Neer zocht een afgelegen ruimte en zou John 1500 euro huur betalen, voor een weekje. De oom zegt alleen bemiddeld te hebben, zonder te weten wat er in de stal zou gebeuren. Volgens John wisten beiden dat er ‘iets illigaals’ zou gaan plaatsvinden.

Werkstraf
Het OM eiste tegen John van L. achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De officier van justitie is verder van mening dat de oom drie maanden cel en 240 uur werkstraf verdient. De advocaten pleitten voor veel lagere straffen. Uitspraak op 24 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen