Gebiedsregisseurs gemeente Leudal gaan aan de slag

LEUDAL – Vic Pennings en Henk Rademakers zijn de nieuwe gebiedsregisseurs van de gemeente Leudal. Maar nieuw in de gemeente zijn ze niet.

Vic en Henk gaan de gemeente ondersteunen om samen met burgers de leefbaarheid in de dorpen te bevorderen. Zij willen zicht krijgen en houden op de samenwerking tussen alle instellingen die voor of namens de gemeente Leudal voor de inwoners werkzaam zijn, maar ook op de samenwerking met lokale belangenbehartigers zoals dorpsoverleggen en verenigingen.

Vic en Henk

Geen onbekenden
Als beleidsmedewerker welzijn en onderwijs hield Henk zich voorheen vooral bezig met accommodatie- en subsidiebeleid, onderwijs, cultuur en sport. Op die manier is hij bekend bij veel verenigingen en instellingen. Ook Vic is geen onbekende. Als projectleider, contactpersoon dorpsraden en medewerker internationale betrekkingen is hij bij veel inwoners bekend.

Verbindend
De twee heren gaan proberen waar mogelijk samenwerkingsverbanden te bundelen, maar zijn ook alert op ontbrekende samenwerking of belangenbehartiging. Hun rol zal vooral verbindend en stimulerend zijn.

‘De functie van gebiedsregisseur is nieuw voor de gemeente Leudal. We zoeken nog onze weg, net als andere gemeenten in Nederland die ook sinds kort met zo’n functie aan de slag zijn. Wij zijn geen beleidsmedewerker of uitvoerende medewerker. We zijn ook geen medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente. We behartigen geen belangen van individuele inwoners in Leudal. We worden graag betrokken bij bijvoorbeeld ideeën over samenwerking tussen verenigingen of dorpsoverleggen die samen met de gemeente willen meedenken over leefbaarheid in de dorpen en hoe deze ideeën uitgewerkt kunnen worden.’

Werkgebied
Er is gekozen voor een werkverdeling op basis van gebied. Henk Rademakers neemt Baexem, Ell, Grathem, Haler, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler en Neeritter en Heythuysen voor zijn rekening. Vic Pennings is er voor Buggenum, Haelen, Heibloem, Horn, Neer, Nunhem, Roggel en eveneens Heythuysen. In de toekomst willen ze graag in ieder dorp bereikbaar zijn. Contactgegevens daarover volgen nog. Voorlopig zijn ze te bereiken via telefoon en e-mail: 0475-85.90.00 of [email protected] en [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen