Limburg officieel aangesloten bij Liberation Route Europe

Foto: VVV Midden-Limburg

LIMBURG – Gedeputeerde Beurskens heeft samen met wethouder Wolfhagen van de gemeente Roerdalen gisteren in Montfort de Liberation Route Limburg officieel geopend.

Daarmee maakt de de provincie deel uit van de Liberation Route Europe, een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de westelijke geallieerden, vanaf Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, de Belgische Ardennen, Limburg, Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn.

Luisterplekken
In Nederland en een deel van Duitsland markeren ruim 150 luisterplekken de belangrijkste plekken uit 1944 en 1945. Bij iedere luisterplek is – met behulp van een smartphone of gewone mobiele telefoon – een indrukwekkend verhaal te beluisteren over de belevenissen van één of meer personen tijdens de laatste oorlogsjaren. De zeven bestaande Limburgse locaties zijn sinds juni 2014 aangevuld met achttien nieuwe luisterplekken. Vóór 4 en 5 mei zullen er in Limburg nog 5 plekken gerealiseerd worden. In Leudal is een luisterplek naast het Monument van Verdraagzaamheid in Haelen (zie kaart).

Monument van Verdraagzaamheid
Monument van Verdraagzaamheid

Keuzemogelijkheden
De Liberation Route is geen kant en klare route. Afhankelijk van ieders persoonlijke interesse is een wandel-, fiets-, bus- of autoroute samen te stellen langs de luisterplekken van keuze. Alle hoorspelen, luisterplekken, routesuggesties, arrangementen en evenementen zijn te vinden op www.liberationroute.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen