Interactieve ouderavond over roken, alcohol, drugs en gamen bij pubers

Foto: Flickr - Chuck Grimmett (CC BY-SA 2.0)

HEYTHUYSEN – In de puberteit komen kinderen in aanraking met roken, alcohol, drugs en met alles rondom internet. Hoe ze daar mee omgaan, hangt vaak samen met wat ‘de groep’ ervan vindt.

Veel ouders en opvoeders vragen zich af welke grenzen ze moeten stellen en hoe andere ouders hiermee omgaan. Wanneer is het gedrag onschuldig en wanneer spreken we al van gewoonte?

Schade
De gevolgen zijn verstrekkend: psychische vermoeidheid, achteruitgang van schoolprestaties, eenzaamheid en ruzies binnen het gezin. En dan komt daar de schade aan de hersenen nog bij. Op 28 maart organiseert de ouderraad van scholengemeenschap Sint Ursula een interactieve ouderavond over roken, alcohol, drugs en gamen bij pubers. De bijeenkomst vindt plaats in het schoolgebouw van Sint Ursula, aan de Tienderweg 101 te Heythuysen. De bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. U krijgt deze avond tips en handvatten en er is veel ruimte voor vragen en interactie.

Preventie
De avond is een samenwerking van de gemeente Leudal, scholengemeenschap Sint Ursula, VSO de Ortolaan Heythuysen, Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg, Vincent van Gogh en de ouderraad van scholengemeenschap Sint Ursula. De bijeenkomst past binnen het door de gemeente Leudal vastgestelde uitvoeringsprogramma alcohol en drugspreventie.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen