Twee Koninklijke onderscheidingen voor brandweerlieden uit Roggel

Foto: John Hölsgens

ROGGEL – Liefst twee Koninklijke onderscheidingen werden er gisteren uitgereikt in de brandweerkazerne aan de Heverstraat in Roggel, tijdens de jaarlijkse postavond van de brandweer.

De twee gedecoreerden zijn Dre Peeters en Theo Peeters, die allebei werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven.

Oefenleider
De heer Theo Peeters (58) was sinds 1985 lid van de vrijwillige brandweer, post Roggel. In 1989 werd hij bevorderd tot hoofdbrandwacht. Daarnaast was hij sinds 2007 aangesteld als oefenleider, voor het uitzetten en begeleiden van oefeningen binnen de post Roggel.

’t Vlemke
De heer Dre Peeters (62) was eveneens sinds 1985 lid van de vrijwillige brandweer en werd ook al in 1989 bevorderd tot hoofdbrandwacht. Daarnaast was hij chauffeur/pompbediende binnen de post Roggel. Sinds 2008 heeft hij zich ingezet als oefenleider voor de wedstrijdploeg van de post. Buiten de actieve brandweerdienst, is hij sinds de oprichting lid van brandweervereniging ’t Vlemke (1994) en is hij vanaf 2004 tot op dit moment secretaris van deze vereniging. Bovendien was de heer Peeters van 1978 tot 1992 penningmeester van de EHBO-vereniging Roggel en van 1981 tot 2016 penningmeester van de Handboogvereniging Buitenlust.

De uitreiking van de versierselen vond plaats bij gelegenheid van het officiële afscheid van de heren van de vrijwillige brandweer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen