Ronduit Open op zoek naar antwoorden rondom Steenenbampt Ell

Foto: Facebook Ronduit Open

ELL – Ronduit Open heeft het college van B&W gevraagd tekst en uitleg te geven over de stand van zaken rondom het nieuwbouwproject Steenenbampt Ell.

Op 30 juni 2006 werd de exploitatieovereenkomst gesloten tussen Nieuwe Borg Ontwikkeling BV en de gemeente Hunsel, voor het nieuwbouwproject Steenenbampt in Ell.

‘Steenen’
De nieuwbouwwijk is op dit moment voor het grootste deel niet meer dan een groot stuk grasland met slechts enkele ‘steenen’ en slecht onderhouden wegen. Ronduit Open laat weten dat de wijk zijn naam na meer dan 10 jaar dan ook nog geen eer aandoet. ‘Slechts de titel bampt, of beemd, zou de status van het grootste deel van dit project beter omschrijven’ zo laat de coalitiepartij weten.

Tonnen verlies
Volgens de laatste informatie, inmiddels meer dan 1,5 jaar geleden, is er reeds tonnen verlies geleden, zorgt het plan voor een grote overcapaciteit aan woningbouwplannen in Ell en is het probleem met het aangrenzende garagebedrijf nog niet opgelost. Ook is het totale gemeentebudget voor het plan op. Toekomstige uitgaven aan het nieuwbouwproject zouden voor rekening moeten komen van de koper van het plan, zegt Ronduit Open. Daarbij komt dat de gemeente niet actief betrokken of geïnformeerd wordt door de curator over de afwikkeling van het faillissement. Al met al lijkt de positie van de gemeente Leudal met betrekking tot dit project zwak en ziet het toekomstperspectief voor Steenenbampt er niet goed uit. Ronduit Open wil nu onder andere uitleg over de kavels die in beheer zijn van de curator en het toekomstperspectief van Steenenbampt in Ell.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen