Bezoekerscentrum Leudal houdt open dag en Smaaktoer

Foto: BCL

HAELEN – Op zondag 25 september is het open dag bij Bezoekerscentrum Leudal. Van 10.00 uur tot 16.00 uur presenteren de diverse gebruikersgroepen hun organisatie.

Zo geeft VELT Leudal informatie over ecologisch leven en tuinieren en vertellen de Imkers Roer- en Leudal over het leven van bijen.

Groen Hart
Studiegroep Leudal informeert over het behoud, herstel, bescherming en studie van de cultuurhistorische, landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarden van het Leudal. Vrijwilligers van de watermolen Sint Elisabeth geven uitleg over de restauratie van de molen, waarin een nieuw waterrad en een generator is geplaatst. Vrijwilligers van Groen Hart Leudal willen u graag op de hoogte brengen over hun activiteiten in het Bezoekerscentrum en in het natuurgebied Leudal. Men hoopt die dag ook veel bezoekers te interesseren voor de gratis opleiding tot gastheer/gastvrouw, Leudalgids of Schoolgids, die binnenkort van start gaat. Hiervoor is ook nog een aparte informatieavond gepland op 6 oktober.

Gezond eten
Diezelfde zondag vindt tevens de vierde editie van Smaaktoer Leudal plaats. Dit is een smaakvolle en interessante fietstocht langs vijf locaties in en rondom Haelen, Horn, Buggenum en het natuurgebied Leudal. Smaaktoer gaat over duurzaam voedsel, gezond eten en smaak. De locaties variëren van een schooltuin tot een modern melkveebedrijf en een cateringbedrijf. Ook kunt u een fruitbedrijf of een educatief centrum bezoeken. Hier wordt informatie gegeven over eten en milieu. Elke deelnemer van Smaaktoer 2016 kan proeven op de locaties en krijgt bovendien een informatief Smaaktoerboekje, met onder andere leuke columns en recepten. Deelname is gratis, behoudens enkele optionele arrangementen. Starten kan vanaf 10.30 uur bij Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen