Lustrumconcert Matiz in Theaterhoeve Horckerhof Baexem

Foto: Facebook Matiz

BAEXEM – Op zondagmiddag 27 november treedt de groep Matiz op in Theaterhoeve Horckerhof in Baexem. Een thuiswedstrijd, want in 2012 begon Matiz zijn muzikale reis op deze bijzondere plek en keerde er sindsdien elk jaar terug. Nu is er dus een lustrum te vieren, waardoor het een nog groter feest wordt…

In deze speciale editie worden zanger, zangeres en vijf instrumentalisten aangevuld met een speciale gast: percussionist Twan Wijnhoven. Hij zal met de vele, diverse klanken van zijn uitgebreide instrumentarium de waaier van kleuren en sferen van Matiz extra accentueren.

Puurheid
Matiz is immers Spaans voor ‘kleurrijk’ of ‘kleurschakering’ en dat wil de groep ook graag tonen: de kleuren van het leven. De muziek komt overal vandaan: Indonesië, Japan, Chili, Ierland, Frankrijk, Macedonië, Polen, je kunt het zo gek niet bedenken.
_ht23392
Maar de overeenkomst is dat het altijd gaat om klanken die ontstaan zijn in de harten van het volk, met ziel en zaligheid gezongen. Om de puurheid te bewaren wordt de muziek akoestisch uitgevoerd.

Schakeringen
De groep bestaat uit Brenda Nijsen, Martin Houkes, John Damen, Joop Janssen, Koen Dekkers, Sofie van Rooijen en Pantaleon Hajenius. Zij leveren een veelvoud van schakeringen in klank: contrabas, accordeon, bandoneon, klarinet, diverse gitaren en mandoline, viool, vele fluiten, slagwerk en natuurlijk de twee zangstemmen. Laat u verrassen tijdens dit bijzondere concert dat zowel veel herkenbaars zal bevatten, als ook zoveel nieuws zal brengen. Aanvang concert 15.00 uur, entree: 10 euro. Reserveren kan per e-mail via [email protected]. Theaterhoeve Horckerhof ligt aan de Horckerstraat 5 in Baexem. Kijk ook op www.wereldmuziekmatiz.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen