Aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied ‘op schema’

Foto: Pixabay - PawinG (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied liggen op schema. De campagne vordert en met nog ruim drie weken te gaan staat de teller op 14 procent. Alleen als minimaal de helft van de inwoners vóór 11 juni 2018 een abonnement heeft afgesloten bij een dienstaanbieder, krijgt de aanleg van glasvezel groen licht.

Gedeputeerde Hans Teunissen (D66) sprak eerder zijn zorgen uit over het huidige aantal aanmeldingen. Hans ter Beek, projectleider Glasvezel Buitenaf, benadrukt echter dat in deze fase van de campagne 14 procent een prima percentage is.

Verdiepen
‘Ervaring leert dat bewoners eerst de tijd nemen om zich goed te laten informeren over glasvezel en de voordelen daarvan. Dat heeft even tijd nodig. Daarna verdiepen ze zich pas in de abonnementen en providers en sluiten ze ook daadwerkelijk abonnementen af. Op het oog lijkt het dus een wat trage aanloop, maar dit is precies zoals het hoort te gaan’, aldus Ter Beek.

Aanmeldavonden
De ambassadeurs, lokale verkopers, plaatselijke belangen en buurtverenigingen zetten zich vol in om de benodigde 50 procent deelname te halen. Zij helpen bewoners graag bij het maken van een keuze uit het aanbod van de dienstaanbieders of bieden ondersteuning bij het afsluiten van een abonnement. Er worden veel lokale informatie- en aanmeldavonden georganiseerd, waarvoor bewoners worden uitgenodigd. Tijdens deze avonden is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen en het afsluiten van een abonnement. Een overzicht van deze avonden vindt u op www.glasvezelbuitenaf.nl. U kunt ook online abonnementen vergelijken om te kijken welke het beste bij u past. Dat kan via www.helloworldglasvezel.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen