Onderzoek naar woonwensen huishoudens en starters in Leudal

Foto: Pixabay - StockSnap (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De komende weken houden de Midden-Limburgse gemeenten een onderzoek naar de woonwensen van hun inwoners. Het betreft een samenwerking tussen Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert.

Via een internetenquête kunnen bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden aan hun woning en in hun woonomgeving, of zij verhuisplannen hebben en wat voor woning zij in dat geval wensen. De regiogemeenten worden bij dit onderzoek ondersteund door onderzoeksbureaus Etil en Companen.

Starters 
Met behulp van de resultaten willen de gemeenten in de regio aan de slag om het woonbeleid te actualiseren, zodat beter kan worden ingespeeld op de woonwensen van inwoners.  Naast de wensen van huidige huishoudens, zijn de gemeenten ook zeer geïnteresseerd in de wensen van toekomstige huishoudens: starters op de woningmarkt. Het gaat dan specifiek om jongeren tussen 18 en 30 jaar, die momenteel nog thuis of in een niet-zelfstandige woonruimte (kamerbewoning) wonen. Daarom worden in de enquête ook vragen gesteld over de woonwensen van (eventuele) thuiswonende kinderen. Daarnaast kunnen starters vanaf zaterdag 3 februari online ook een eigen vragenlijst invullen. Dit kan vanaf die datum via www.companen.nl/onderzoek/middenlimburg-starters

Uitnodiging
Eind januari ontvangen huishoudens in Leudal een uitnodigingsbrief met meer informatie. Alle mensen die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, kunnen op 3 februari en daarna de enquête op internet invullen. Mensen die vragen hebben over het onderzoek, kunnen contact opnemen met onderzoeksbureau Companen (0800-2667263) of mevrouw M. Wuts van de gemeente Leudal (0475-85.90.00).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen