Limburg Festival weer op bijzondere locaties: in de trein, op de brandweerkazerne en in het kasteel

Foto: Moon Saris

LIMBURG – Van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus barst de 42e editie van het Limburg Festival los op zo’n 35 verrassende locaties in Midden-Limburg.

Met heel veel (muziek)theater, dans, puppetry en voorstellingen die níet in een één of ander hokje passen maar die wél allemaal buitengewoon theater en onvergetelijke verhalen bieden.

Primeur
Zoals PerronGeluk, een muzikale theatervoorstelling die speelt ín de trein die dagelijks tussen Roermond en Venlo pendelt. Het Limburg Festival heeft met PerronGeluk een primeur in Nederland, met de dagelijkse trein als theater! Stap in op station Roermond en ga mee op avontuur. PerronGeluk is een voorstelling van het Limburgse Stichting Laudio.

Indruk
Met Gendermonologen presenteert Raymi Sambo Maakt in Park Domicilia in Ohé en Laak op woensdagavond 7 augustus opnieuw een actuele vertelling. Zoals het gezelschap vorig jaar diepe indruk maakte met hun schurende ‘Ik zeg toch sorry’, zo zal ook Gendermonologen de tongen los maken. PerronGeluk en Gendermonologen zijn slechts twee van de in totaal tien theatervoorstellingen die op het ‘hoofdpodium’ staan. Dit hoofdpodium, beter bekend als Theater Op Locatie, biedt ook aanstormend Limburgs talent van regisseur en theatermaker Quensley Coster. Hij vertelt met zijn eerste avondvullende voorstelling Stille Helden over het slavernijverleden van zijn familie. De voorstelling wordt gespeeld door Nieuwe Helden Next Level uit Roermond en speelt bij poppodium De Bosuil in Weert.

Boom
Ook zeer actueel zijn de voorstellingen Elk bos is een opstand van ‘huisgezelschap’ Afslag Eindhoven en Iets met Boeren van Bureau Pees. Afslag Eindhoven verrast elj jaar weer met geëngageerde verhalen. Deze keer gaat het over een activist die zich in een boom verschanst heeft, in de voormalige kloostertuin van Sint Elisabeth in Haelen. Iets met Boeren vertelt het indringende verhaal over de transformatie van het platteland. Het wordt gespeeld op de boerderij van de familie Kemper in Swartbroek.

Brandweerkazerne
In de brandweerkazerne van Weert, ook een locatieprimeur voor het festival, vertelt de Vlaamse Kenneth Berth zijn persoonlijke ervaring als slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval. Hij nodigt de dader uit om met hem in gesprek te gaan in de voorstelling Piéton. Piéton is een coproductie van het Limburg Festival. Uiteraard staan ook dit jaar populaire festivalonderdelen zoals de Dans Promenade (weekend van 10 en 11 augustus) vanaf de ECI Cultuurfabriek in Roermond op het programma. Vier jonge (Limburgse) makers presenteren zichzelf donderdag 8 augustus tijdens de theatrale wandeltocht Ode aan de Bron, op en rondom natuurgebied Rivierpark Maasvallei vanuit Ohé en Laak.

Kasteel Baexem
Sinds de introductie op het Limburg Festival is het Kasteel van Verlangen enorm in trek bij het publiek. Wat wil je ook met deze pareltjes van puppetryvoorstellingen in en rondom het sprookjesachtig Kasteel Baexem.: Wees daar snel bij! De immer succesvolle theaterfietstocht voor het hele gezin Natuurlijk Theater start op vrijdag 9 augustus vanuit Nederweert/Weert, zaterdag 10 augustus vanuit Roerdalen/Wassenberg en op zondag 11 augustus in Leudal.

Kindermiddag
Nieuw dit jaar is de extra familievoorstelling van de succesvolle schrijver Jacques Vriens, die op donderdag 8 augustus in Nederweert zijn zelfgeschreven Grootmoeders Grote Oren vertelt en speelt. Daarnaast is er op vrijdag 9 augustus in de ECI Cultuurfabriek de Limburg Festival Kindermiddag, die gratis te bezoeken is. Met wederom enkele theatervoorstellingen en workshops voor de jongste generatie theaterlovers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen