Geslaagde Make-A-Wish wensrit met finish in Grathem

Foto: Make-A-Wish

GRATHEM – Maar liefst 83 bijzondere auto’s reden zondag mee met de zogenaamde Make-A-Wish wensrit. De opbrengst van deze dag, ruim 11.000 euro, gaat naar het goede doel dat de allerliefste wensen van Limburgse kinderen met een ernstige ziekte vervult.

Alle deelnemers die meereden met de Wensrit houden van toeren in hun dierbare auto. Maar belangrijker nog, ze dragen Make-A-Wish een warm hart toe.

Boomhut
Bij de afsluitende barbecue vertelde ex-wenskind Alexander Goossens uit Geleen, die inmiddels 21 is, het verhaal over zijn wensvervulling. Alexander was drieënhalf toen er kanker bij hem geconstateerd werd. Ondanks dat hij nog maar zo jong was, weet hij dat dit heel veel impact heeft gehad. Make-A-Wish vervulde zijn allerliefste wens: Hij kreeg een boomhut in de tuin, waar hij vele jaren plezier van heeft gehad. Die boomhut heeft voor hem echt een verschil gemaakt geeft hij aan.
‘Ge-we-dig goed georganiseerd. Ik maak een diepe buiging voor team Limburg’, zo reageert een van de deelnemers. De start was bij de Kasteeltuinen in Arcen. In twee groepen vertrokken de deelnemers, afgevlagd door Job uit Venray. Ook hij is een ex-wenskind.

Impact
De route liep langs verschillende pareltjes van kastelen, dwars door het zonnige Limburgse landschap. Eindpunt was Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Daar werd de dorst gelest, de maag gevuld en nog even stilgestaan bij het mooie werk van Make-A-Wish Nederland. Want elke dag horen gemiddeld vier families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert daarmee in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Daarom vervulde Make-A-Wish Nederland de allerliefste wensen van onder meer de Limburgse Alexander en Job. Deze ‘wish journeys’ hebben hen absoluut kracht gegeven voor de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen