Stekker erin bij Zonnepark Leudal Energie in Nunhem

Foto: Facebook Burgemeester Schmalschläger

NUNHEM – Zaterdag ging officieel de stekker erin bij het Zonnepark van Leudal Energie. Voor die handeling kreeg burgemeester Schmalschläger hulp van onder meer Hans Kusters en Lei Hermans.

Zonnepark Nunhem is gebouwd op het terrein van een voormalige leemafgraving uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw.

Coöperatie
De leem werd gebruikt voor het maken van metselstenen door de nabij gelegen Steenfabriek Corubona. De ontstane kuil werd daarna volgestort met afval en vervolgens afgedekt met aarde. Op het terrein liggen nu ruim 4080 zonnepanelen van 625 Wattpiek per paneel. Het totale vermogen is 2,55 Megawattpiek en een jaarlijkse opwek van duurzame stroom van 2.500.000 Kwh, genoeg voor 600 huishoudens. Het zonnepark is gebouwd door de lokale energiecoöperatie Leudal Energie en volledig gefinancierd door leden van en door de coöperatie zelf. De ontwikkeling werd in 2019 in eigen beheer gestart en zaterdag dus afgerond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen