Rieten dak van Heythuysense woning in brand

Foto: Twitter Brandweer Limburg-Noord

HEYTHUYSEN  – In Heythuysen heeft het rieten dak van een woning aan de Biesstraat zondagmiddag vlam gevat.

Er was een forse rookontwikkeling. De oorzaak van de brand lag bij het wegbranden van onkruid, waarbij vlammen op de struiken en vervolgens op het dak zijn overgeslagen.

Hoogwerker
De brand brak rond 15.00 uur uit en de schade lijkt behoorlijk groot. De brandweer kwam in actie met meerdere voertuigen. Er werd ook een hoogwerker ingezet. De rieten kap van de woning stond volledig in brand, zo meldde de brandweer. Mensen die last ondervonden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond de woning leeg en werd deze klaargemaakt voor de verkoop. Eén persoon werd nagekeken door ambulancepersoneel, vanwege het mogelijk inhaleren van rook. De rook sloeg neer op straat, mede door de flinke wind. Bewoners van enkele andere huizen in de straat moesten hun woning daarom verlaten vanwege gezondheidsrisico’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen