Leudal richt Stichting Urgente Noden (SUN) op

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Rondkomen wordt voor steeds meer mensen lastig. Inwoners van Leudal kunnen voor ondersteuning en advies terecht bij meerdere instanties, zoals de Verder Groep, ’t Vraagpunt en de gemeente. Als aanvulling daarop heeft de gemeente Leudal nu samen met de gemeenten Nederweert, Echt-Susteren, Maasgouw en Roerdalen een SUN-noodhulpbureau voor Midden-Limburg opgericht.

Door allerlei omstandigheden kunnen mensen plotseling te maken krijgen met dringende financiële nood. In zo’n situatie kan het SUN-noodhulpbureau met een gift of renteloze lening ondersteuning bieden. Alleen inwoners die geen gebruik kunnen maken van een andere voorziening, komen in aanmerking bij SUN.

Erger voorkomen
Wethouder Huub van Helden (CDA, Sociaal Domein): ‘Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen kan rondkomen als je ziet wat het dagelijkse leven tegenwoordig kost. Zelfs bij tweeverdieners. In Leudal moet iedereen kunnen meedoen. Door sterk in te zetten op vroegsignalering en schuldhulpverlening zorgen we ervoor dat een inwoner er niet alleen voor staat en dat een financiële situatie niet onnodig verergerd. De ondersteuning die Stichting SUN hierbij kan bieden, is vanuit preventief oogpunt een waardevolle toevoeging.’ SUN Midden-Limburg en de Midden-Limburgse gemeenten tekenden deze week een overeenkomst. Wethouder Van Helden zette namens de gemeente Leudal zijn handtekening.

Aanvraag
Inwoners in financiële nood kunnen niet zelf contact opnemen met Stichting SUN. Dat doet een hulpverlener, bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, iemand van de gemeente of Synthese, of een huisarts. Een SUN-aanvraag kan ingediend worden voor onder meer voeding, woninginrichting, een paspoort, aanschaf van medicijnen of studiekosten. Meer informatie is te vinden op deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen