Heleen Wijers (Samen Verder) stopt als wethouder

Foto: Facebook Heleen Wijers

LEUDAL – Wethouder Heleen Wijers (Samen Verder) legt haar functie als wethouder van de gemeente Leudal per direct neer. Wijers maakt bekend dat dit de juiste beslissing voor haar is op dit moment.

Sinds haar aanstelling in 2022 heeft wethouder Wijers zich ingezet voor diverse belangrijke dossiers, waaronder verkeer en vervoer, sport- en gemeenschapsaccommodaties, hoogwaterbeheer, afvalbeleid, begraafplaatsen en handhaving.

Niet lichtvaardig
‘Leudal is een prachtige gemeente waar ik met hart en ziel voor heb gewerkt. Ik ben trots dat ik samen met enthousiaste inwoners, betrokken samenwerkingspartners, toegewijde medewerkers en het college van B&W een bijdrage heb mogen leveren aan de uitdagingen van vandaag en morgen’ verklaarde Heleen Wijers. ‘Gedurende mijn periode als wethouder heb ik helaas mogen ervaren dat de waardering en steun vanuit de gemeenteraad richting al deze mensen met wie we als gemeente samenwerken uitbleven. Dit raakt me als persoon en ik neem mijn besluit dan ook niet lichtvaardig, maar mijn gevoel zegt me dat dit de juiste stap is. Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld.’ Weijers, noch de gemeente wil een verdere toelichting geven op de beslissing, ook niet waarom daar dinsdagavond niets over gezegd is in de gemeenteraad. Wijers was de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen