Rooskleurige toekomst voor Beach Sport Leudal op voormalig tenniscomplex Horn

Foto: Facebook Beach Sports Leudal

HORN – Het voormalige tenniscomplex aan de Beegderweg in Horn krijgt een nieuwe toekomst. Sinds 2015 wordt op deze locatie beachvolleybal gespeeld dankzij de inzet van Beach Sports Leudal (BSL), onderdeel van volleybalvereniging Klaverblad HHC.

Vrijwilligers, sponsoren en eigen financiële middelen hebben bijgedragen aan de omvorming van de oude tennisbanen van TC Horn naar een bijzondere beachsportaccommodatie in de gemeente Leudal.

Investering
Hoewel BSL al jaren de accommodatie gebruikt, was de juridische status hiervan nog niet officieel geregeld. De gemeente Leudal heeft nu besloten het complex te privatiseren en over te dragen aan BSL. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de vereniging en de beachsport in de regio. Naast de privatisering draagt de gemeente financieel bij om het achterstallige onderhoud van de afgelopen jaren weg te werken. Er wordt geïnvesteerd om het clubgebouw functioneel en duurzaam te maken. Deze investering biedt BSL perspectief voor de lange termijn en stelt de vereniging in staat om haar doel te bereiken: uitgroeien tot dé omni-beachsport accommodatie van Midden-Limburg. Wethouder Graef (Samen Verder) is verheugd over de ontwikkelingen en benadrukt de kracht van burgerinitiatieven: ‘We zijn trots op de inzet van de betrokkenen en blij dat we als gemeente kunnen bijdragen aan de verduurzaming en toekomst van deze unieke beachsportaccommodatie.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen