Levendig woon-en werkcentrum in het voormalige gemeentehuis Haelen

Foto: John Hölsgens

HAELEN – De gemeente Leudal heeft een omgevingsvergunning verleend voor het voormalig gemeentehuis in Haelen. Hierdoor kan het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 een nieuwe bestemming krijgen. Het plan is om naast woonruimte ook commerciële ruimtes te creëren.

Die commerciële ruimtes zouden dan op de begane grond moeten komen, aangevuld met twee levensloopbestendige woningen. Op de eerste verdieping worden nog eens vijf levensloopbestendige woningen gerealiseerd.

Vitaliteit
‘Deze nieuwe bestemming van het voormalig gemeentehuis sluit goed aan bij onze visie om een levendig centrum te creëren, waarin verschillende bevolkingsgroepen prettig kunnen wonen en werken’ zegt wethouder Michel Graef (Samen Verder). ‘Bovendien draagt het bij aan de vitaliteit van de kern Haelen en de versterking van onze lokale economie, door het toevoegen van kwalitatieve commerciële ruimtes en kantoorruimtes.’

Vergroenen
Naast dat het ontwerp duurzame en toekomstbestendige bouwprincipes toepast, moet de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis ook voor een groene impuls zorgen. Met de sloop van verouderde bebouwing aan de achterzijde en de realisatie van parkeergelegenheid op eigen terrein, wordt de buitenruimte kwalitatief versterkt met de uitvoering van een groenplan. Wethouder Graef: ‘Als gemeente willen we ons blijven inzetten voor de bevordering van de leefbaarheid in onze dorpen. Midden in het dorp wordt het een plek om trots op te zijn, dat is het veel te lang niet geweest’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen