Ton van Reen vertelt zijn verhalen in De Bombardon

Foto: Ton van Reen

HEYTHUYSEN – Op uitnodiging van Heemkundevereniging Heitse is schrijver Ton van Reen uit Maasbree maandagavond 15 april te gast in De Bombardon in Heythuysen, waar hij boeiende volksverhalen vertelt.

Van Reen (1941) schreef romans, jeugdromans en kinderboeken, in totaal nu bijna negentig titels. Zijn bekendste boek voor de jeugd is ongetwijfeld De bende van de bokkenrijders, dat verfilmd werd tot een tv-serie die werd bekroond als de beste Europese jeugdserie.

Kinderarbeid
Onlangs verscheen De lichtverkoper, een roman over de negentiende eeuw met als thema kinderarbeid. Van Reen schreef ook vele theaterteksten, televisiespelen en luisterspelen, waarvan de meeste ook in boekvorm zijn verschenen, zoals Heksenwaan dat hij schreef voor het witte stadje Thorn bij het duizendjarig bestaan. Ook werkte hij mee aan scenario’s, zoals voor de bekende tv-serie De partizanen.

Maatschappijkritisch
De tegenstelling tussen het spreekwoordelijke ‘rijke roomse leven’ en de gelovigen die dagelijks de hardheid van het vaak schrale bestaan ervaren, is een terugkerendthema in zijn werk. Zijn vroege romans waren al te karakteriseren als donkere, vaak maatschappijkritische sprookjes. Toch valt er ook vaak veel te lachen als de schrijver zijn volksverhalen overbrengt. Want vertellen kan Van Reen als geen ander…

Aanvang op 15 april is om 19.30 uur, entree kost 2,50 euro. Leden van Heemkundevereniging Heitse hebben gratis toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen