‘Zorgboulevard’ in voormalige huishoudschool krijgt voorkeur boven woningbouw

Foto: Leo Schouten

HEYTHUYSEN – Wethouder Van Helden (CDA) werkt aan plannen voor een zorgboulevard aan de Graaf van Loonlaan in Heythuysen. In deze zorgboulevard kunnen allerlei instellingen die zich bezighouden met welzijn en eerstelijnszorg gehuisvest worden. Dat moet leiden tot kortere lijnen en betere samenwerking.

D66 steunt het initiatief en dringt er bij de wethouder op aan dat ook de gemeente met een WMO-loket en het politieservicepunt in deze locatie worden gehuisvest.

Betere naam
Rinke de Wit (D66):  Wij hopen dat de wethouder met de verschillende partners zorgt voor een solide samenwerkingsovereenkomst binnen de toekomstige zorgboulevard. Dat komt de hulp aan onze inwoners zeker ten goede. Daarbij zien we een gebouw voor ons met zo weinig mogelijk muurtjes. Dat kan de wethouder alvast namens D66 aan de architect meegeven.’ Meerdere instellingen zoals Synthese en de GGD hebben al aangegeven te willen verhuizen naar de nieuwe locatie. Wel is niet iedereen gelukkig met de benaming. In ‘zorgboulevard’ ontbreekt de welzijnscomponent. De wethouder staat open voor betere voorstellen.

Plannen
Oppositiepartij Ronduit Open pleit echter al jaren voor meer woningbouw in de kernen. Bij de gemeente werden ook concrete plannen hiertoe ingediend voor het bewuste gebouw, bij de oudere generatie vooral nog bekend als voormalige huishoudschool. ‘Helaas vond het huidige college het niet nodig om aan deze plannen mee te werken en na veel duwen en trekken van de initiatiefnemers, bleek dat de gemeente gewoonweg niet wilde meewerken aan het plan’, zo meldt de partij op haar website. ‘Dat betreuren wij nog steeds, omdat de locatie daar buitengewoon geschikt voor is.’

Optie
‘Het college heeft nu het plan opgevat om er een zorgboulevard in te gaan richten. Op zich is dat plan prima, maar wij hadden dat liever op een andere locatie gezien. Een meerderheid van de raad schaarde zich echter vroegtijdig achter het idee van de zorgboulevard. Daarmee lijkt de kans verkeken dat de locatie gebruikt kan gaan worden voor de zo broodnodige seniorenwoningen. Wel hebben wij het college opgeroepen – en dat heeft de wethouder ook toegezegd – om in het onderzoek wat nu wordt uitgevoerd ook de optie van woningbouw mee te nemen. Dat zou betekenen dat er mogelijk een gedeelte van het terrein toch geschikt kan worden gemaakt voor woningbouw. Dat laatste bleek binnen de raad het hoogste haalbare’, aldus de fractie Ronduit Open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen