Uitbreiding van basisschool De Brink

Foto: Pixabay - akshayapatra (CC0-Public Domain)

BAEXEM – Het college van de gemeente Leudal heeft op 12 maart ingestemd met de uitbreiding van basisschool De Brink, gelegen bij het asielzoekerscentrum in Baexem.

Deze uitbreiding is een direct gevolg van uitbreiding van de school met een peutervoorziening, de al eerder gerealiseerde groei van het asielzoekerscentrum van 450 naar 600 opvangplaatsen en de aanhoudende komst van vluchtelingen.

Tijdelijke unit
De uitbreiding vindt plaats door het toevoegen van een tijdelijke unit aan de bestaande schoolfaciliteiten, met als doel het huidige ruimtetekort aan te pakken. Deze tijdelijke oplossing is voorzien voor de duur van vijf jaar. In de tussentijd wordt gewerkt aan de planning voor vervangende nieuwbouw. De financiering voor deze uitbreiding en de instandhouding ervan wordt volledig gedekt door de Regeling onderwijshuisvestingsbudgetten asielzoekers, uitgevoerd door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Onderwijskansen
Wethouder Robert Martens (D66) benadrukt het belang van deze uitbreiding: ‘Het kunnen volgen van onderwijs is belangrijk voor de toekomst van elk kind. Met deze uitbreiding zorgen we ervoor dat ook kinderen in het asielzoekerscentrum in Baexem toegang blijven houden tot basisonderwijs. Als gemeente zetten we ons in voor inclusiviteit en onderwijskansen voor iedereen. Basisschool De Brink vervult een belangrijke rol als taalschool voor kinderen van asielzoekers. De school heeft sinds de opening in de jaren negentig een belangrijke bijdrage geleverd aan de integratie en educatie van asielzoekerskinderen’, aldus Martens. De komende vijf jaar gaan het college, het schoolbestuur, het COA en de kinderopvang gezamenlijk nadenken over en werken aan de realisatie van de vervangende nieuwbouw. Martens: ‘Daarbij zetten we in op flexibiliteit en multifunctionaliteit, om zo de toekomst van het onderwijs bij het AZC in Baexem te garanderen.­­­­’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen