Avond van de filosofie: mens en techniek

Foto: Pixabay-geralt (CC0-Public Domain)

HORN –  Op 1 maart is het weer zover: de avond van de filosofie op scholengemeenschap Sint Ursula. Leerlingen uit V5 en hun docente hebben voor u een mooi programma samengesteld voor deze elfde editie, die als thema mens en techniek heeft.

Zo zal Lode Lauwaert een lezing verzorgen. Lauwaert studeerde psychologie en filosofie en doceert techniekfilosofie en ethiek aan de KU Leuven. Eerder was hij gastonderzoeker aan de unviversiteiten van Boston, Wenen en Stellenbosch.

Essays
Het onderzoek en onderwijs van Lauwaert gaan over technologie en AI vanuit de domeinen ethiek, cultuurfilosofie en sociale filosofie. Hij is ook auteur van het boek Wij robots, een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie.

Lode Lauwaert (Foto: Facebook)

Verder zullen enkele leerlingen uit 5 VWO ook een lezing verzorgen en essays bespreken. Voor de avond schreven alle leerlingen uit V5 filosofie namelijk een essay over mens en techniek.

Muziek
Al dit intellectuele geweld zal afgewisseld worden met muziek, dans en zang, eveneens verzorgd door leerlingen van V5 filosofie. Kortom, een avond die u niet mag missen. De avond van de filosofie begint om 19.30 uur bij Scholengemeenschap Sint Ursula Horn, aan de Bergerweg 21. Kaartjes kosten vijf euro, leerlingen en studenten betalen slechts drie euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen