Onbezorgde vastelaovend vieren in Limburg: neem de (borrel)bus of trein…

Foto: Arriva

LIMBURG – Tijdens de grote carnavalsevenementen in Limburg zet Arriva extra en langere treinen in. Reizigers kunnen eenvoudig én voordelig in- en uitchecken met een betaalpas, contactloos met een telefoon of met een OV-chipkaart.

Tijdens de Vastelaovend en carnavalsvakantie rijden treinen en bussen volgens een andere dienstregeling. De RS11 (Roermond-Nijmegen) rijdt van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari volgens de vakantiedienstregeling. Voor de bussen geldt dat maandag 12 februari volgens een zondagdienstregeling wordt gereden (m.u.v. lijn 44 en lijn 83) en dat dinsdag 13 februari volgens een zaterdagdienstregeling wordt gereden (m.u.v. lijn 44 en lijn 83). Het volledige overzicht staat op arriva.nl/vastelaovend of in de reisplanner van arriva.nl.

Drukte
Door diverse carnavalsevenementen wordt extra drukte verwacht in het ov. Vanwege optochten en plaatselijke drukte kan het voorkomen dat er ook ongeplande omleidingen en vertragingen zijn. Houd daarom rekening met eventuele langere reistijden tijdens de carnavalsdagen. Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/halte. Arriva adviseert reizigers voor vertrek hun reis te plannen via de reisplanner op arriva.nl.

Evenementen
Rondom de Sjtasiefestasie Roermond op 10 februari  zet Arriva langere treinen in tussen Nijmegen, Venlo en Roermond en tussen Roermond en Maastricht Randwyck (RS12). Vanwege de extreme drukte na afloop van de Sjtasiefestasie kan het voorkomen dat bussen vertraging oplopen. Reizigers moeten dan rekening houden met een verlengde reistijd. Ook vanwege de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo op dezelfde dag zet  Arriva langere treinen in tussen Nijmegen, Venlo en Roermond. Op station Venlo zal een ingangscontrole zijn. Reizigers dienen in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs.

Mestreech
Vastelaovend vieren in Maastricht? Van zaterdag 10 februari tot en met dinsdag 13 februari zet Arriva tussen 0:35 uur en 03:35 uur Borrelbussen in. De Borrelbus Stad brengt rijdt voor 5 euro naar verschillende stadsdelen in Maastricht zoals Malberg, Bunde en Meerssen. De Borrelbus Streek kost 7,50 euro en rijdt onder meer naar Gulpen, Eijsden en Valkenburg. Alle Borrelbussen vertrekken vanaf de bushalte Boschstraat / Maagdendries. Van tevoren een kaartje kopen is niet nodig, feestvierders kunnen inchecken met de OV-chipkaart of bankpas en betalen het speciale Borrelbustarief. Het is ook mogelijk om een kaartje te kopen bij de chauffeur met PIN. Bekijk de dienstregeling en uitstaphaltes op arriva.nl/borrelbus. Let op: de borrelbussen staan niet in de reisplanners. Rondom de Boonte Störm Maastricht (11 februari) zet Arriva de hele dag langere stoptreinen in tussen Heerlen en Maastricht Randwyck en Roermond en Maastricht Randwyck.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen