Ronduit Open: ‘Waar blijft de uitvoering van het mobiliteitsplan Leudal?’

Foto: Pixabay - Surprising_SnapShots (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Volgens de Planwet Verkeer en Vervoer moet de gemeente zorgen voor een samenhangend en uitvoeringsgericht verkeers- en vervoersbeleid. Het Mobiliteitsplan is hier het middel voor.

In 2021 is de visie mobiliteit vastgesteld. Daarin is bepaald dat het college zorgdraagt voor een uitvoeringsprogramma. Het college heeft inmiddels al twee keer in de begroting aangegeven dat dit programma er komt. Eerst in 2022 en later in 2023.

Meer duurzaam
De fractie Ronduit Open vraagt zich daarom af waar de uitvoering van het mobiliteitsplan Leudal blijft. Raadslid Stan Backus: ‘Wij hebben nog steeds geen kennis kunnen nemen van dit programma, terwijl de raad al bijna drie jaar geleden hiertoe heeft besloten. Het lijkt erop dat mobiliteit, waarbij veiligheid voor schoolgaande jeugd en meer duurzame oplossingen voorop staan, blijkbaar niet zo belangrijk worden gevonden door dit college. En dat terwijl we iedere dag geconfronteerd worden met de noodzaak hiervan.’

Meer ruimte
Ronduit Open heeft daarom een aantal vragen bij het college neergelegd. Naast de vraag waarom het allemaal zo lang moet duren  – terwijl de veiligheid toch in het geding is – vraagt de fractie onder meer of het college het met Ronduit Open eens is dat het plan mede is bedoeld om de inrichting van het openbaar gebied te bevorderen, in die zin dat meer ruimte gecreëerd kan worden voor voetgangers, fietsers, groen en speelruimte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen