Hoogwater: waarschijnlijk geen acute situaties

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Door de heersende weersomstandigheden waarbij het enorm veel geregend heeft, is het waterpeil van de Maas en de beken in onze gemeente gestegen.

De gemeente staat in nauw contact met Waterschap Limburg. De situatie wordt steeds in de gaten gehouden en  waar nodig worden maatregelen getroffen.

Tips
De gemeente werkt aan de hand van een draaiboek voor hoogwatersituaties. De eerste acties uit dit draaiboek zijn ingezet. Zo zijn diverse wegen inmiddels afgezet. De overlast voor inwoners wordt zoveel mogelijk beperkt. De afsluitingen zijn te vinden op deze website. De verwachting is dat het stijgende water niet leidt tot acute situaties. Het evacueren van inwoners is voorlopig dan ook niet aan de orde. Rijkswaterstaat, Waterschap Limburg, Veiligheidsregio Limburg Noord en de gemeente houden de situatie nauwlettend in de gaten. Als de situatie verandert, wordt dat hier vermeld. Op de website Wachtnietopwater staan praktische tips en adviezen die zich richten op de situatie voor, tijdens en na wateroverlast.

Bellen
De aanpak van ondergelopen ruimtes en verstopte riolering in huis dient u zelf te regelen. Verstopte riolering in de straat kunt u melden bij de gemeente. Voor losliggende putdeksels op de weg en wanneer er risico is op kortsluiting of brand belt u 0900-0904 (geen spoed, wel brandweer ter plaatse). Tenslotte belt u bij acuut gevaar of twijfel altijd 112.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen