Rake woorden: bewustwording rond laaggeletterdheid

Foto: Gemeente Leudal

GRATHEM – Aan de hand van het Leudals Taalakkoord wordt structureel ingezet op het terugdringen van laaggeletterdheid. Om hier aandacht voor te vragen vond laatst de toneelvoorstelling ‘Rake Woorden’ plaats, in de Nassaurie in Grathem.

Deze voorstelling, aangeboden door het Regionale Taalakkoord, werd door meer dan honderd mensen bezocht.

Ambassadeurs
Wethouder Huub van Helden (CDA): ‘Op ludieke wijze werd aandacht gevraagd voor een kwestie waar één op de tien inwoners mee te maken heeft. Dit heeft geleid tot meer bewustwording én nieuwe ambassadeurs rond dit thema. En dat is goed want in Leudal moet iedereen kunnen meedoen.’

Gratis taalcursus
Ken of ben jij iemand die graag beter wil leren schrijven of lezen? Doe dan een gratis taalcursus bij de bibliotheek. Loop eens binnen of mail naar [email protected]. Bellen kan ook: 088-24 32.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen