Aandacht voor Café Sjrake in Rondom het Leudal

Foto: Studiegroep Leudal

LEUDAL – Bert Heijnen bezocht voor het herfstnummer van Rondom het Leudal café Sjrake in Roggel.

Heijnen interviewde de uitbaters Marleen Vullers en Hans Custers uitgebreid.

Nylon
Ook Jo Wijnen levert weer zijn bijdrage, in de vorm van een humoristisch verhaal over vrouwenbenen, vleeskleurigheid, ladders en ritsen. Vroeger moesten blote vrouwenbenen bedekt worden. De opkomst na de oorlog van de nylon dameskous omzeilde die opgelegde zeden min of meer, maar ging gepaard met andere problemen.

Napoleon
Henk Leenders staat stil bij het overlijden van Jan Leemans (1935-2023). Een artikel van Mart Graef richt zich op soldaten uit Horn, die in dienst zijn waren in het leger van Napoleon. Enkele leden van IVN en de Studiegroep Leudal beschrijven in een rubriek opvallende wegbermplanten in en rondom het Leudal. In dit nummer het Havikskruid. In het laatste van een reeks artikelen geeft Ruud Spee tekst en uitleg over het Leudal in (land)kaarten. Thijs Zeelen vertelt uitgebreid over de zomer van 2023, die zeer warm en zonnig was maar daarnaast meer regen gaf dan normaal. Ook gaat hij in op de oorlogszomer 1941, waarin twee hittegolven voorkwamen met daarnaast fikse onweersbuien.

Abonnee
Heb je belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied, dan kun je voor slechts 17 euro abonnee worden. Je ontvangt dan vier keer per jaar het tijdschrift Rondom het Leudal. Als welkomstgeschenk ontvang je bovendien de vier nummers, die in 2022 zijn verschenen, alsmede het boek ‘Het Leudal in prentbriefkaarten’. Je kunt je aanmelden per e-mail via studiegroep.leud[email protected] of telefonisch via 06-53.53.08.71 of 0475-59.37.67.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen