Verschuivingen in supermarktland: drukte bij AH in Ittervoort

Foto: AH

LEUDAL – Er vinden nogal wat veranderingen plaats in het supermarktlandschap van Leudal. Roggel krijgt een SPAR, Haelen een Albert Heijn en ook in Ittervoort opende de Appie vandaag een nieuw filiaal aan de Begoniastraat 12. Ondertussen zag men in Horn met lede ogen de Aldi naar Neer vertrekken.

‘Onze klanten zijn nieuwsgierig naar de vernieuwde winkel en kwamen meteen een kijkje nemen. Het was gezellig druk bij de opening’, vertelt supermarktmanager Michel Sijbertsma in Ittervoort.

Fanfare
Als AH blijft de winkel actief betrokken bij de buurt geeft Sijbertsma aan, onder andere door het Jan Linders Fonds. Iedere supermarkt kiest elk jaar een lokaal doel uit dat belangrijk is voor de omgeving. Net als voor de verbouwing steunt de winkel in Ittervoort Fanfare Concordia Ittervoort. Sijbertsma: ‘De opbrengst wordt besteed aan nieuwe instrumenten, onderhoud van uniformen en opleiding van de jeugd. Dit past goed bij onze wens om de persoonlijke supermarkt in de buurt te zijn, waar iedereen zich thuis voelt. Ik weet zeker dat klanten bij ons met veel plezier boodschappen komen doen.’

Herbestemming
In Horn is niet iedereen zo gelukkig. Het was al geruime tijd bekend dat de Aldi ging verkassen, maar een aantal inwoners van Horn verbaast zich wel dat zowel van de eigenaar van de winkel, alsook vanuit de gemeente geen informatie naar buiten komt over de herbestemming. ‘Het zou wel transparant moeten zijn wat de bedoelingen ter plaatse zijn. Daar hebben burgers recht op, toch?’, liet de heer Smeets uit dat dorp de redactie weten.

Feestje
Tegelijkertijd ging in Ittervoort de vlag uit. In de nieuwe AH-winkel zijn zelfscankassa’s waar klanten snel hun boodschappen kunnen afrekenen. Overal hangen digitale schermen met informatie over seizoensproducten en recepten. Het bierassortiment van Jan Linders heeft een plek in de winkel behouden en in de hal van de supermarkt zit een Gall & Gall. Alle voorwaarden voor een feestje waren daarmee alvast gecreëerd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen