Woning in Baexem tijdelijk gesloten na aantreffen hennepkwekerij

Foto: Pixabay - OpenClipart-Vectors (CC0-Public Domain)

BAEXEM – Op last van burgemeester Schmalschläger is een woning in Baexem tijdelijk gesloten. Het betreft een pand aan Genroyhof in Baexem. De woning is gesloten op grond van de opiumwet.

In de woning is eerder een hennepkwekerij aangetroffen.

Gevaarlijk
Gedurende drie maanden is het verboden de woning te betreden. Met die tijdelijke sluiting wil de gemeente het signaal afgeven dat de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente Leudal een belangrijk onderdeel is van de aanpak van criminaliteit. Een hennepkwekerij is ook gevaarlijk: de kans op brand door bijvoorbeeld kortsluiting is vrij groot. Burgemeester Schmalschläger: ‘De veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met partners zoals de politie handhaven we daarom waar nodig.’

Meldingen
De opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten. Burgemeester Schmalschläger heeft al regelmatig gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en sluitingen van panden. Drugs gaan vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen, maar hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen