Rechtbank laat Leudal onderzoek doen naar gevolgen van de komst van nieuwe bedrijven in Ittervoort

Foto: Pixabay - WilliamCho (CC0-Public Domain)

ITTERVOORT – Aanvullend onderzoek moet uitwijzen of drie nieuwe bedrijven zich kunnen vestigen op het bedrijventerrein in Ittervoort. Omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de komst van de bedrijven.

De rechter heeft nu bepaald er extra onderzoeken moet komen: een akoestisch onderzoek, een onderzoek naar lichtoverlast en een onderzoek naar voldoende parkeergelegenheid.

Wurggreep
‘Als de onderzoeken positief uitpakken, zou de komst van nieuwe bedrijven alsnog mogelijk worden’ zei wethouder Robert Martens (D66) vandaag tegen Dagblad De Limburger. Door de bezwaren van de omwonenden speelt de kwestie al jaren. ‘De ruimte in Nederland is beperkt. Bedrijven, bewoners en agrariërs hebben last van elkaar en houden elkaar in een wurggreep. Als er bezwaren zijn, trek dan maar drie jaar uit voor een vergunning’, aldus Martens tegenover het dagblad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen