Limburg Festival: Ode aan de onvoorspelbaarheid

Foto: Zinah Heuts

GRATHEM/HEEL – Tijdens het Limburg Festival duiken op verrassende plekken in Midden-Limburg theatervoorstellingen op. Zo verandert een groenstrook langs het kanaal Wessem-Nederweert bij Panheel tot een blues-café en wordt een oude kippenstal bij een boer in Grathem omgebouwd tot minitheater.

Zes professionele (Limburgse) gezelschappen zorgen dit jaar voor de invulling van de wandeltheatertocht Ode aan onvoorspelbaarheid. Publiek kan vanaf 10.30 uur starten op een van de twee startlocaties: zaal Geraats in Grathem of koffieterras De Tump in Panheel. De route is in totaal 10 kilometer lang en voert in en door Grathem en (Pan)Heel.

Rap
In het buurtspeeltuintje van Panheel, aan de Zandveldweg, treden dansers Soraya Groznik (bekend van haar Roermondse dansschool The Movement), Kenji Hendriks, rapartiesten Brohlin Coumans en Kim Lee Wong, zangeres Lotte Slangen en acteur-danser Quensley Coster op. Zij brengen als Nieuwe Helden Next Level Roermond de voorstelling Binnenplaats, over de zoektocht naar moed waar deze in je schoenen zakt.

Slaapkamer
Uit Echt komt theatermaker Noah Janssen, die met Emma van den Elshout in een oude kippenstal in Grathem optreedt. Zij bouwen die speciaal voor deze voorstelling om tot slaapkamer, waar dromen werkelijkheid worden. Dansers Louise Boteille (Venlo) en Annefloor Imhoff zijn te vinden op de binnenplaats van een agrariër in Heel, waar de twee dansers met hun voorstelling No Exit laten zien hoe moeilijk het is om uit een vicieuze cirkel te komen.

Oekraïne
Een andere verrassende ontmoeting komt dit jaar uit de koker van Pop in Limburg, die het muzikale duo Barn & Belle tipten voor Ode aan onvoorspelbaarheid. Zij brengen hun liedjes langs het kanaal Wessem – Nederweert ten gehore. En last but not least: de Vlaamse radio- en theatermaker Kenneth Berth, die langs een rotonde in Heel optreedt. Bij de Kruiskapel in Grathem tenslotte, brengen Elise Kuiper en drie Oekraïnse vrouwen een bijzondere ode aan hun verlies.

Start
Ode aan onvoorspelbaarheid vindt plaats op donderdag 17 augustus. De startlocaties zijn gelegen aan de Markt 5 in Grathem en Heelderweg 13, Panheel (eventueel parkeren bij Van Aarsen, Heelderweg 1). Eerste start om 10.30 uur. Inloop tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Tweede start om 11.30 uur. Inloop tussen 11.00 uur en 11.30 uur
Entree: 12,50 euro. Kijk ook op deze website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen