Alzheimercafé Leudal over de wet zorg en dwang

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN  – Op dinsdag 23 mei is er het Alzheimercafé Leudal, met als thema de wet zorg en dwang. Gastspreker daarbij is een deskundige op dit gebied, Renee van den Kroonenberg.

De wet gaat over onvrijwillige zorg. Wat betekent de wet zorg en dwang precies voor mensen met dementie? Mag de wijkverpleegkundige de buitendeur op slot doen als ze weggaat? Mag je de pillen onder de appelmoes mengen als de patiënt geen medicatie wil innemen?

Onbekend
Er is nog veel onbekend over deze wet, die in 2020 is ingegaan. Verpleegkundige Van den Kroonenberg komt uitleg geven en alle belangstellenden zijn die dag van harte welkom in Zorgcentrum Beek en Bos, aan de L’Unionlaan 1 in Heythuysen. De toegang is gratis, de zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma zal starten om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Meer informatie over het Alzheimercafé is te vinden op de Facebookpagina.

Oproep
Mocht u zich in willen zetten voor het Alzheimercafé, loop ook dan gerust binnen. Er is altijd behoefte aan vrijwilligers. Lijkt het u bijvoorbeeld leuk om koffie te schenken en bezoekers te ontvangen, meldt u aan. Wilt u graag meer informatie over de avonden of maandelijks een persbericht ontvangen, mail dan naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen