Stenen van Heerlense promenade naar Hunsel

Foto: Wikipedia - Xavier66 (CC BY-SA 3.0)

HUNSEL – Woensdag vindt er een bijzonder transport plaats over de A2: stenen van de promenade in het winkelcentrum van Heerlen worden per vrachtwagen vervoerd naar de parochiekerk Jacobus in Hunsel.

Vorig jaar won werkgroep Jacobus de Meerdere uit Hunsel de ‘Kern met Pit-prijs’, voor het tuinproject van de parochiekerk Jacobus. Voor de uitbreiding van dit tuinproject was de werkgroep op zoek naar stenen om het voetpad te vernieuwen.

Tweede leven
Laat zich nu net de kans voordoen dat in Heerlen de oude stenen van de promenade worden vervangen. En die oude stenen passen perfect in de stijl van de Hunselse kerk. De gemeente Heerlen schenkt nu de stenen aan de werkgroep. In totaal gaat het om 130 vierkante meter natuurstenen. Om het vervoer te kunnen regelen heeft de werkgroep de gemeente Leudal om hulp gevraagd. Woensdag 19 april wordt er twee keer op en neer gereden naar Heerlen om de stenen op te halen. Wethouder Robert Martens (D66): ‘Ik vind het een goed dat de stenen op deze manier een tweede leven krijgen en we elkaar als gemeenten kunnen helpen. Het hergebruik van de stenen past ook mooi in onze circulaire gedachte en de duurzaamheidsaanpak waar we ons hard voor maken.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen