Aan het werk in de openbare ruimte: Hunsel als eerste dorp van de maand…

Foto: John Hölsgens

HUNSEL – Het opknappen van bankjes en vuilnisbakken, het rechtzetten van verkeersborden, onkruid verwijderen, vegen en speelvoorzieningen nakijken. Het zijn enkele van de vele werkzaamheden die medewerkers van de openbare ruimte in de maand april in Hunsel gaan uitvoeren.

In de maanden april tot en met oktober wordt er steeds een andere kern aangepakt waar extra werkzaamheden worden uitgevoerd. Dat is dan het ‘dorp van de maand’. Hierdoor komen uiteindelijk alle zestien kernen van Leudal een keer aan de beurt.

Versnipperd
Veel onderhoud van de openbare ruimte loopt via vaste schema’s. Daardoor is er niet altijd maatwerk mogelijk en zit er soms een langere periode tussen de verschillende maatregelen. Het onderhoud kan hierdoor een versnipperde indruk maken. Door de ‘dorp van de maand’-actie gebeuren de werkzaamheden per dorp meer tegelijk. Wethouder Robert Martens (D66): ‘Er is gekozen om te starten in Hunsel, omdat de gemeenteloods zich in de buurt bevindt en er ervaring opgedaan kan worden over wat er allemaal bij komt kijken en wat nodig is, ook als het gaat om te gebruiken materialen. Om inzicht te krijgen in de werkzaamheden gaan toezichthouders van de gemeente op pad om een inventarisatieronde te doen. Ook wordt gekeken naar reeds bestaande meldingen, aanwezige informatie bij de medewerkers van de buitendienst en reeds geplande werkzaamheden voor – in dit geval – Hunsel. We willen heel praktisch te werk gaan.’

Schaftwagen
Er komt een ‘schaftwagen’ in de kern te staan, die dienst gaat doen als bezoekerscentrum. Dit betekent dat mensen hier op gezette tijden kunnen aankloppen met werkzaamheden die ze graag in de buitenruimte van Hunsel uitgevoerd zien. Ook zal van hieruit informatie gedeeld worden over relevante onderwerpen waar inwoners mee te maken hebben, denk bijvoorbeeld aan het afkoppelen van het hemelwater. De werkzaamheden voor Hunsel starten op maandag 3 april. Iedere week wordt extra aandacht geschonken aan een specifiek onderwerp. Zo wordt er de eerste week aandacht besteed aan de vele vrijwilligers die zich onder meer inzetten voor het opruimen van zwerfafval en het onderhoud van gemeentelijke perken in het dorp. ‘Dat nu gestart wordt met het dorp van de maand betekent niet dat we in de andere dorpen in die tijd geen werkzaamheden meer verrichten in de openbare ruimte. Dit loopt uiteraard gewoon door’ geeft Martens nog aan. De uitvoering van het project wordt gedaan door medewerkers van team ruimtelijk beheer en het Mens Ontwikkel Bedrijf (MOB).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen