Oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne voorlopig nog op Landgoed Leudal

Foto: John Hölsgens

HAELEN – Sinds medio april 2022 fungeert een gedeelte van Landgoed Leudal in Haelen als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Leudal wil het huidige contract met de aanbieder van de opvang voortzetten tot 15 november 2023.

Reden hiervoor is onder meer dat de gemeente – samen met de Veiligheidsregio – nog steeds zoekt naar huisvestingslocaties voor de lange termijn, voor mensen die gevlucht zijn voor het voortdurende oorlogsgeweld in Oekraïene.

Hartverwarmend
Hiervoor wordt een aanbestedingsprocedure opgestart en dat kost tijd, zo laat de gemeente weten. Maar ook de positieve gang van zaken in de afgelopen periode en de inzet van inwoners in de vorm van vrijwilligerswerk en hartverwarmende initiatieven, dragen bij aan de afwegingen. Bovendien vindt de gemeente het belangrijk om de Oekraïense vluchtelingen de benodigde rust en stabiliteit te bieden. Dit geldt zeker voor de betreffende kinderen en jongeren onder hen. Het aantal personen dat er op de huidige locatie maximaal opgevangen kan worden, wijzigt overigens niet. De gemeente gaat de eigenaar van Landgoed Leudal over dit standpunt informeren. Inwoners van Haelen worden hierover per brief geïnformeerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen