Overlast wilde zwijnen op het sportveld Beekkant in Heibloem neemt toe

Foto: Pixabay - webandi (CC0-Public Domain)

HEIBLOEM – De overlast van wilde zwijnen in en om het sportveld de Beekkant in Heibloem neemt steeds meer toe. Door een tekort aan voedsel in hun leefgebied, gaan ze op zoek naar voedselrijke gebieden.

Dit leidt tot onveilige situaties in het verkeer en vergroot de kans op confrontaties tussen wilde zwijnen met mensen en hun huisdieren, wat gevaarlijke situaties kan opleveren.

Afschieten
De gemeente heeft in overleg met de wildbeheereenheid (WBE) de Waterbloem en Faunabeheerseenheid Limburg besloten om het beheer van de wilde zwijnen aan te scherpen. De WBE gaat daarom vanaf komend weekend tussen 17.00 uur en 7.00 uur de overlast rondom het sportveld aanpakken door afschieten. Het is nog onduidelijk hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen.

Alert
Inwoners kunnen ook onveilige situaties voorkomen door huisdieren aan te lijnen rondom het sportveld. Het zwijn wordt namelijk steeds brutaler en heeft geen angst meer voor de mens. Als een zwijn boos is, is hij een gigantische tegenstander voor mens en huisdier. Ga ook niet in het donker naar het sportveld. In de nacht zijn de beesten het meest actief en is er meer gevaar.
Verblijf komend weekend vanaf 17.00 uur tot de volgende ochtend 7.00 uur niet op en om het sportveld in Heibloem en blijf alert in het verkeer. De wilde zwijnen trekken voor voedsel naar het dorp en naar akkers. Volg de instructies op de waarschuwingsborden op. Voor vragen, opmerkingen of waarnemingen kunt u zich melden via [email protected]. Laat daarbij vooral ook uw telefoonnummer achter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen