Buggenumse coup op bassisschool Antonius lijkt alsnog te slagen

Foto: Pixabay - Alexas_Fotos (CC0-Public Domain)

BUGGENUM  – De ongeveer dertig leerlingen van basisschool Antonius in Buggenum die nog over waren, worden nog deze maand overgeplaatst naar basisscholen in omliggende dorpen. Dat laat Spolt-bestuurder Gérard Zeegers weten in Dagblad De Limburger.

Vorige maand vertrokken dertig andere leerlingen met een bus naar de basisschool in Kelpen-Oler, die onder het bestuur van een andere organisatie valt: Akkoord!. De ouders wilden zo Spolt dwingen de school in Buggenum over te dragen aan Akkoord!

Geen draaiboek
Spolt weigerde, maar al vier weken later is het pleit toch beslecht in het voordeel van de ouders, althans zo lijkt het.  Want  volgens wethouder Robert Martens (D66) is niet duidelijk wie de stekker er nu uit heeft getrokken: de ouders van de achtergebleven kinderen of Spolt. ‘Mij bereiken tegenstrijdige berichten. Ik ben diep teleurgesteld dat Spolt nú beslist om te stoppen’ aldus de wethouder in de krant. De Antoniusschool heeft binnenkort dus geen leerlingen meer. Formeel moet Spolt het schoolgebouw dan teruggeven aan de gemeente terwijl Akkoord! klaar staat om de boel over te nemen. ‘Dit is nooit eerder gebeurd, hier is geen draaiboek voor’, aldus Martens.

Teleurgesteld
‘Hoe het precies gaat lopen, moet deze week blijken’ zei zegsman Rob Quicken van Akkoord!. Gérard Zeegers van Spolt reageerde teleurgesteld. ‘We hadden stiekem gehoopt dat de leerlingen nog terugkwamen. Maar een school leeg laten druppelen: dat willen we ook niet. Toen de eersten gingen, werd het steeds lastiger. We hebben onze medewerking toegezegd. Iedereen vertrekt nu inderdaad.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen