Leudal, Weert en Nederweert op weg om LEADER-regio te worden

Foto: Viduro

BAEXEM – Leudal vormt met Weert en Nederweert de regio Weerterland. Nu wil die regio graag een zogenoemde LEADER-regio worden. LEADER is een Europees (subsidie)programma, waarmee de komende jaren projecten mogelijk worden gemaakt die bijdragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid van de regio.

Om LEADER-regio te worden moet een Lokale Ontwikkelings Strategie (LOS) worden ontwikkeld. Een projectgroep, bestaande uit PiO Weerterland, Natuur- en Milieucentrum Weert, Boeren van Weert, Plattelandscoöperatie, Vereniging Kleine Kernen Limburg en Boeren van Nederweert, heeft de kans aangegrepen om onder begeleiding van Viduro deze LOS te ontwikkelen.

Hoge opkomst
Een belangrijk onderdeel van de LOS is dat inwoners actief betrokken worden. Daarom werd door de projectgroep op 3 februari al een bijeenkomst georganiseerd bij Natuur- en Milieucentrum in Weert. Met een hoge opkomst en grote betrokkenheid vanuit tientallen organisaties, werden de eerste bouwstenen voor de nieuwe LOS bepaald. Om nog meer ideeën en inzichten op te halen organiseert de projectgroep op woensdagavond 15 februari om 19.00 uur een tweede bijeenkomst, in Baexheimerhof in Baexem.

Enquête
Met de achterban van de samenwerkingspartijen en andere geïnteresseerde inwoners wordt aan de slag gegaan met het verder concreet maken van de LOS. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. naam, woonplaats en eventuele organisatie die men vertegenwoordigt. Naast de bijeenkomst kunnen inwoners hun ideeën ook digitaal doorgeven via een online enquête. Het invullen van de enquête kost enkele minuten en geeft de projectgroep waardevolle inzichten en informatie. U kunt de enquête invullen via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen