Intentieovereenkomst ‘Bouwen Kleine Kernen’ tussen gemeente en Wonen Limburg

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Woensdag ondertekenden corporatiebestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg en wethouder Robert Martens (D66) van de gemeente Leudal de intentieovereenkomst ‘Bouwen Kleine Kernen’.

Met deze overeenkomst spreken de ondertekenaars het streven uit zich in te zetten voor de leefbaarheid in alle kernen, groot en klein, door betaalbare woningen te realiseren.

Levensloopbestendig
Wethouder Martens: ‘We staan voor de uitdaging onze dorpen leefbaar te houden, voldoende duurzame en levensloopbestendige woningen te bouwen voor de juiste doelgroepen, in te spelen op de klimaatveranderingen en voorzieningen bereikbaar te houden. Samen met corporatie Wonen Limburg hebben we deze ambitie in de intentieovereenkomst vormgegeven.’ Ger Peeters vult aan: ‘Door de beperktere behoefte in de kleine kernen is planontwikkeling in het betaalbare segment duur en tijdrovend. Door middel van deze intentieovereenkomst is het mogelijk om één voorbereiding-, ontwikkel- en bouwfase te doorlopen voor een woningbouwplan, dat we in meerdere kleine kernen kunnen gaan realiseren.’

Uitgangspunten
Martens: ‘Onder de kleine kernen worden Nunhem, Heibloem, Hunsel en Neeritter verstaan. De gemeente stelt geen kwantitatief maximum aan de beoogde woningen, maar stelt de kwalitatieve, stedenbouwkundige en ruimtelijke uitwerking van het initiatief centraal. Dit is één van de uitgangspunten van de intentieovereenkomst.’ In het coalitieakkoord is vastgesteld dat er in de komende vier jaar beleidsruimte wordt geboden om 750 woningen te laten realiseren in alle dorpen in de gemeente Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen